Conditii si preturi

Verificarea datei de expirare a inspectiei tehnice periodice (ITP) se poate face direct de pe site-ul Registrului Auto Roman (RAR) - http://prog.rarom.ro/rarpol/rarpol.asp - pe baza seriei Cartii de Identitate a Vehiculului (CIV).

Inainte de a te prezenta la ITP, este indicat sa faci o verificare a starii tehnice a masinii si sa remediezi eventualele defectiuni.

De ce este bine faci ITP-ul la timp

Lipsa ITP -ului se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1125 pana la 2500 lei, retinerea certificatului de inmatriculare si eliberarea unei dovezi inlocuitoare pe o perioada de 15 zile, timp in care autovehiculul va trebui sa fie supus unui ITP la una din reprezentantele RAR.

Daca circuli fara ITP si esti lovit de un alt vehicul societatea ta de asigurari poate refuza deschiderea dosarului de daune si asta pentru ca nu se pot despagubi pagubele la un autovehicul a carui stare tehnica, in momentul accidentului, nu este certificata de existenta ITP -ului valabil. In plus va va trimite la politie pentru ca cei de acolo sa va intocmesca procesul verbal de contraventie si sa va retina certificatul de inmatriculare.

In cazul in care ai lovit un alt vehicul, societatea de asigurare la care ai polita RCA va refuza despagubirea catre o terta persoana pe motivul ca masina ta ar fi putut prezenta o defectiune ce ar fi putut fi depistata la ITP. Astfel vei fi descoperit in fata pretentiilor de despagubire ale tertilor.

Acte necesare

1) Carte de identitate vehicul (in original)

2) Certificatul de inmatriculare

3) Actul de identitate al persoanei ce prezinta auto Ia ITP

4) Asigurarea RCA valabila in ziua efectuarii ITP

Tarife ITP

Autoturisme productie DACIA, DAEWOO, TAXI, SCOALA

precum si pentru pensionari .............................................................85 lei

AUTOTURISME - benzina....................................................................100 lei

AUTOTURISME - DIESEL .....................................................................120 lei

AUTOTURISME 4x4 .......................................................................... tariful standard + 20 lei

AUTOUTILITARE cu MTMA sub 3.5 tone ...................................... 100 lei

 

Tarife revenire (daca este cazul)

Siguranta

Poluare

Altele


Autoturisme -benzina

Autoturisme- Diesel

Autoturisme 4x4

Autoutilitare

Auto care sunt reparate in atelierul nostru

40

40

50

40

10

30

40

40

40

10

15

15

15

15

10

Este ideal ca ITP-ul sa fie combinat cu revizia anuala, succedandu-i acesteia. Astfel nu veti uita sa faceti ITP-ul la timp si nici nu veti avea surprize cu privire la eventuale defectiuni ascunse (jocuri in articulatii, dezechilibre la franare etc) ce ar putea motiva o respingere la ITP.

In plus, daca veti efectua cele doua actiuni - revizia anuala si ITP-ul - in aceeasi zi, beneficiati de o reducere de 20% din pretul celei de-a doua.

Pentru clientii nostri promitem sa asiguram transparenta totala pe timpul executarii ITP-ului, putand urmarii indeaproape intregul proces de verificare si primind explicatiile necesare precum si o informare finala completa si obiectiva asupra starii tehnice a autovehiculului.

Deasemeni va asiguram ca nu vom ezita sa punem interesul dvs pe primul plan mai ales atunci cand prevederile legislatiei nationale permit anumite interpretari.